KÖZÉRZET

A menstruációs görcs okozta hasfájás nem csupán menstruációs zavar - Tudj meg többet róla!

Minden nő találkozik azzal a közismerten kellemetlen fájdalommal, amit menstruációs görcsöknek neveznek. Sokak számára akkora gondot, hogy még kórházba is kerülhetnek, és a fájdalom az egész napi rutinra rányomja a bélyegét.

Sok nő próbálja csökkenteni a fájdalmat menstruációs görcsök elleni gyógyszerekkel, vagy éppen triviálisnak gondolja ezt a havonta fellépő problémát. Úgy vélik, lehetne mindez rosszabb is. Amikor azonban a fájdalmat más tünetek is kísérik, akkor szükséges az alapos kezelés. Vizsgáld meg az alábbiak alapján, hogy szimpla menstruációs görcsökkel küzdesz, vagy éppen más is áll a háttérben.

 

 

Miómák

A nők több min 50%-át érinti a mióma, amely egy jóindulatú daganat, és a méh simaizom alkotta részében fejlődik ki.

Tünetek: A fájdalom általában a has aljában jelentkezik, az ágyék környékén és a derekadnál, ám mindez függ a méhnyak helyétől. A daganat térfogatától függően növekedhet a menstruációs vér mennyisége, ami a húgyhólyagot és a beleket is nyomja, mindez pedig vizelet- és bélrendszeri szövődményeket okoz, például sűrűn kell pisilned.

Kezelés: Egyes esetekben sebészeti beavatkozás is szükséges lehet a tumor eltávolítására, ám olykor a gyógyszeres is elegendő. Sajnos a miómák kialakulását nem lehet megakadályozni, és ha kimutatják, akkor a kezeléséhez szakszerű orvosi ellátás kell. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL