Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A menstruációs görcs okozta hasfájás nem csupán menstruációs zavar - Tudj meg többet róla!

Szerző:
Szabó Anna
Minden nő találkozik azzal a közismerten kellemetlen fájdalommal, amit menstruációs görcsöknek neveznek. Sokak számára akkora gondot, hogy még kórházba is kerülhetnek, és a fájdalom az egész napi rutinra rányomja a bélyegét.

Sok nő próbálja csökkenteni a fájdalmat menstruációs görcsök elleni gyógyszerekkel, vagy éppen triviálisnak gondolja ezt a havonta fellépő problémát. Úgy vélik, lehetne mindez rosszabb is. Amikor azonban a fájdalmat más tünetek is kísérik, akkor szükséges az alapos kezelés. Vizsgáld meg az alábbiak alapján, hogy szimpla menstruációs görcsökkel küzdesz, vagy éppen más is áll a háttérben.

 

 

Menstruációs görcsök

Ez a fajta hasfájás a méhben fellépő változások okán jelentkezik, amely normális és a menstruációs időszak alatt következik be. Minden hónapban az endometrium felkészül a peteérésre és megtermékenyülésre. Amennyiben ez nem következik be, a szervezet kilöki a feleslegessé vált petét és a fogadásra előkészített szöveteket, a méh belső nyálkahártyáját, ez okozza a fájdalmat.

Tünetek: Hasfájás, ami akár két napig is eltart, és együtt járhat émelygéssel, fejfájással, de akár hátfájás és sűrűbb székelés is kísérheti.

Kezelés: A kérdéses területet tartsd melegen (meleg vizes palackokkal), ami segít csökkenteni a fájdalmat, emellett az orvos írhat fel fájdalomcsillapítót, amivel orvosolható a probléma. Emellett a fogamzásgátló használata is enyhíti a fájdalmat, valamint a rendszeres testmozgás is segít.

közérzet egészség tünet betegség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL