Szabó Anna
Az egészség a gyomorban lakik – tartja egy régi mondás. Az állítás igazságtartalma nem hogy csökkent volna az elmúlt évtizedek során, hanem még talán nőtt is. Ez a szerv alakítja át ugyanis a táplálékot energiává, mely nélkül előbb-utóbb zavar támadna az alapvető testfunkciókban, többek között a légzésben vagy a szívverésben. A gyomor ugyanakkor igen érzékeny „műszer”, ezért korántsem mindegy, hogyan táplálkozunk. Íme néhány jó tanács.
{KEPGALERIA}
Az alapos rágással félig elvégeztük a belek dolgát. Minél alaposabban rágod meg az ételt, annál több nyál képződik, s a nyálban lévő enzimek megindítják a bomlási folyamatot. Így sokkal intenzívebben érzed a fűszerek zamatát.
OLVASS TOVÁBB!
Ünnepi rohanás? Maradj nyugodt és kiegyensúlyozott természetes stresszoldókkal
Ismerős az érzés, amikor decemberben minden egyszerre zúdul rád?...
KÖZÉRZETHogyan lehet biztonságosan edzeni a téli szezonban?
Sokan várják az év végét, hiszen nincs is hangulatosabb a téli hónapoknál....
KÖZÉRZETPárkeresés a tenger mélyén? Segítünk megtalálni az igazit!
Milyen módon kapcsolódik össze a nagy felbontású fotózás a korallzátonyok védelmével, a vizeink fenntarthatóságával és ezáltal az ...
A női intuíció ereje: 5 gyakorlat annak fejlesztésére
A női intuíció egy titokzatos és erőteljes jelenség, amelyet gyakran a belső erővel és a környező világ mély megértésével társí...
KÖZÉRZETEgyre népszerűbb a fitnesz világában a HILIT
Ugrások, hegymászás, burpee-k: ezek a pulzusemelő gyakorlatok, amelyek során a saját testsúlyunkat használjuk, néhány éve a HIIT (nagy...
KÖZÉRZETEzért okozhat kiütést a Spa látogatásod: A Whirlpool-betegség
Egy kellemes fürdőzés után a szállodai jakuzziban hirtelen viszketni kezd a bőröd? Lehet, hogy a híres „Whirlpool-kiütés”, azaz a ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK