KÖZÉRZET

A hűvösebb hálószoba 5 egészségügyi előnye - Így teheted kellemesen hűvössé az alvó helyedet

Mindig a párna hűvösebb oldalára fekszel? Szereted azt az érzést, amikor az ágynemű és a lepedő hűvösebb részéhez ér a lábad? Bizony, mindennek oka van. A tudomány mai állása szerint a hűvösebb szobában való pihenés segíti az alvást, jót tesz az álmatlanság ellen és a súlycsökkenés is könnyebb általa.

 

A tested valójában lefekvés és elalvás előtt lehűlni vágyik. Mivel a testhőmérséklet ingadozása természetes jelenség, így a test hőmérséklete kb. 2 órával lefekvés előtt már elkezd csökkenni. Hajnal öt órakor pedig a leghidegebb.

Mivel a test hőmérséklete folyamatosan csökken, miközben alszol, annál gyorsabban zuhansz mély álomba, minél gyorsabban hűl le a tested! A kutatások szerint, ha egy hűvösebb szobában alszol, akkor mindenféle szempontból jó hatással van az egészségedre. Íme, néhány ezek közül:

{KEPGALERIA}

Hogyan tedd a hálót hűvösebbé?

Ha optimális hőmérsékletű hálószobát szeretnél, de nem akarsz légkondicionálót és nagyobb energiaszámlát, íme, néhány remek tipp:

Használj programozható termosztátot. Ez segít szabályozni a hőmérsékletet, ha otthon vagy, de akkor is beállíthatod a megfelelő hőmérsékletet, ha épp nem tartózkodsz otthon.

Aludj meztelenül. Igen, így valóban lehűl majd a tested. A bőröd képes lesz lélegezni, és kevésbé izzadsz, így egészségesebbé válik a bőröd és a tested is.

Hűtsd le a lepedőt vagy a párnahuzatot. Furcsán hangzik, de remek megoldás. Egy próbát megér a nagyon forró éjszakákra!

Használj ventillátort. Egyesek imádják, ha alvás közben éri őket a levegő, és így beállíthatod az optimális alvási hőmérsékletet.

Dugd ki a lábad a takaró alól. Ha kidugod a lábad a takaró alól, képes vagy levezetni a felesleges hőt, így csökken a testhőmérséklet.

Vegyél jobb minőségű ágyneműt. Például a pamut jobb, mint a poliészter anyagú, mivel jobban lélegzik. Igen, a biopamut ugyan drágább a poliészterrel szemben, de a poliészter sok vegyi anyagot, például égésgátlót tartalmaz. Ugyanez a helyzet a matracokkal! Invesztálj szerves anyagból készült matracba, és legalább 7 fokkal hűvösebb érzeted lesz.

Legyen az ágynemű réteges. Igen, rétegek az ágyban. Ez segít a megfelelő testhőmérsékletet könnyebben fenntartani, hiszen ha meleged van, akkor csak ledobsz magadról egy réteg takarót, vagy kiveszel egy réteg lepedőt alulról.

Készen állsz arra, hogy te is megtapasztald a kellemesen hűvös hálószoba előnyeit? Akár a termosztátot tekered lejjebb, akár a pizsamától szabadulsz meg, képes leszel megfékezni az álmatlanságot, így megelőzöd a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és a súlygyarapodást! Mindezt egy hűvösebb hálószobával!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL