KÖZÉRZET

A hűvösebb hálószoba 5 egészségügyi előnye - Így teheted kellemesen hűvössé az alvó helyedet

Mindig a párna hűvösebb oldalára fekszel? Szereted azt az érzést, amikor az ágynemű és a lepedő hűvösebb részéhez ér a lábad? Bizony, mindennek oka van. A tudomány mai állása szerint a hűvösebb szobában való pihenés segíti az alvást, jót tesz az álmatlanság ellen és a súlycsökkenés is könnyebb általa.

 

A tested valójában lefekvés és elalvás előtt lehűlni vágyik. Mivel a testhőmérséklet ingadozása természetes jelenség, így a test hőmérséklete kb. 2 órával lefekvés előtt már elkezd csökkenni. Hajnal öt órakor pedig a leghidegebb.

Mivel a test hőmérséklete folyamatosan csökken, miközben alszol, annál gyorsabban zuhansz mély álomba, minél gyorsabban hűl le a tested! A kutatások szerint, ha egy hűvösebb szobában alszol, akkor mindenféle szempontból jó hatással van az egészségedre. Íme, néhány ezek közül:

{KEPGALERIA}

Elősegíti a fogyást és megakadályozza a cukorbetegség kialakulását

A kutatások szerint, ha hűvösebb szobában alszol, akkor az fokozza az anyagcserét és az inzulinrezisztenciára is jó hatással van, ezért csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát és elősegíti a fogyást. Ha hűvösebb szobában alszol, akkor a jó zsírok épülnek be, fokozódik az anyagcsere és beindul a fogyás.

Ha nem annyira szeretsz edzőterembe járni, vagy még nem dobtál le pár kilót az új diétáddal, segíts magadon annyit, hogy kissé hűvösebb szobában alszol éjszaka. A legjobb az egészben, hogy már néhány hónap után megmutatkozik az eredmény, és fogod tapasztalni a jobb alvás kedvező hatásait, emellett az anyagcseréd is fokozódik.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL