Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A hajhullás 8 legfőbb oka - Férfiak és a nők esetében egyaránt

Szerző:
Szabó Anna
A hajhullás, mint probléma, általában alopecia néven ismert, amely a férfiakat, illetve a nőket egyaránt érinti. Hajhullásról akkor van szó, ha kefével vagy fésűvel végig húzod a hajadat, és túl sok haj marad benne. A napi normális hajhullás 50-100 hajszál. Ám a túlzott hajhullás súlyosabb egészségügyi problémákra is utalhat, amely megfelelő orvosi kezelést igényel.

Az okok az egészen egyszerű vitaminhiánytól akár a komolyabb és összetett problémákig is terjedhetnek, amik bizony kihatással lehetnek az egészségügyi állapotodra. A hajhullás pontos okait azonban nem is mindig olyan egyszerű meghatározni. Van azonban néhány olyan ok, amelyekről érdemes tudnod:

 

 

 

Túlzott mennyiségű A-vitamin

Ha megfelelő mennyiségű A-vitamint viszel be a szervezetedbe, kétségkívül jó hatással van az egészségedre. Ám a túl sok mennyiségű A-vitamin bevitele, például egy adott gyógyszeres kezelés során nem ajánlott, de az A-vitaminos étrend kiegészítők mértéktelen bevitele sem előnyös a szervezet számára. Az A-vitamint tartalmazó gyógyszerek, például az Accutane-kúra, amelyet a pattanások ellen alkalmaznak, szintén hajhullást okozhat. A hajhullás mellett egyéb tünetek is megjelenhetnek, ilyen a száraz bőr, a homályos látás és a hányinger, amely a nem megfelelő A-vitamin bevitel eredménye.

közérzet egészség hajápolás hajhullás haj
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL