Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A hajhullás 5 oka a nők esetében - Így akadályozható meg!

Szerző:
Szabó Anna
A hajhullás bizony nem csupán a férfiakat érinti, nagyon sok nő is szenved emiatt.  Azonban a férfiak könnyebben elviselik, ha hullik a hajuk és sokuk így is vonzó, egy nő esetében a hajhullás igencsak megterhelő lelkileg. Szerencsére azonban könnyedén visszafordítható ez az állapot és igenis lehetséges védekezni ellene.

Az alábbi 5 dolog okozhatja a nőknél a hajhullást:

{KEPGALERIA}

5. Terhesség alatt is felléphet hajhullás

Egy híres amerikai sebész, dr. Carlos Wesley úgy véli, hogy „Az ösztrogénszint megemelkedése és megfelelő szinten tartása pozitív hatással van a bőrre és a hajra. A szülés után kb. 9 héttel sok anyuka elveszíti a hajkoronájának akár 30%-át is, ám a későbbiekben a haj ismét dússá válik.

Amikor egy nő teherbe esik, a teste hatalmas hormonváltozásokon esik át. Szerencsére azonban mindez átmeneti, és nem tartós állapot. A nők a terhesség bármely szakaszában tapasztalhatnak hajhullást, ám a leggyakrabban a baba születése után lép fel, amit az újabb hormonális változások okoznak, ahogyan azt dr. Wesley is említette.

Noha a hajhullást nem könnyű kezelni, és sok nő kínosan érzi magát, hogy szembenézzen a problémával, mindezen semmi szégyellnivaló nincs. Sokféle módszer létezik a hajhullás megakadályozására és megelőzésére.

közérzet egészség hajápolás hajhullás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL