KÖZÉRZET

A demencia 5 figyelmeztető jele - Ne hagyd figyelmen kívül!

Ahogy a legtöbb betegség, ami súlyosan érinti a kognitív funkciókat, a demencia is egy tragikus, torokszorító állapot. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy mi is az a demencia, és mi az, ami nem az!lletve néhány figyelmeztető jelét és azt, hogy hogyan tudod kezelni ezt az állapotot.

{KEPGALERIA}

Mi az, ami NEM demencia

Ahogy említettük, a demencia egy összetett egészségügyi állapot. Sokan azt gondolják, hogy korfüggő, de nem az! A demenciát gyakran helytelenül szenilitásnak vagy öregkori elbutulásnak nevezik, ám ez téves. A súlyos mentális hanyatlás nem feltétlenül normális része az öregedésnek, a memória változásai pedig bármilyen korosztályban előfordulhatnak.

Az elsődleges különbség a memóriával kapcsolatos problémák és a demencia között az, hogy milyen mértékben befolyásolja mindez a mindennapi életet. Mindenkinél van olyan, hogy elfelejt valamit, vagy akut rohamok gyötrik, „agyi köd”. Sokan küzdenek memóriaproblémákkal, ám ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül demenciában szenvednek. Ha azonban az alábbi kognitív problémákat tapasztalod, fordulj orvoshoz. Íme, ademencia öt lehetséges tünete:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL