Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A cukorbetegség 8 figyelmeztető jele, amely a bőrön jelenik meg

Szerző:
Szabó Anna
Sajnos a cukorbetegség a szervezetnek szinte minden részét érintheti, ideértve a bőrt is. Meglepő módon a bőrproblémák jelzik legelőször, hogy valaki cukorbetegségben szenved. A jó hír az, hogy a legtöbb cukorbetegség hatékonyan kezelhető, ha felismered ezeket a jeleket, és még a korai szakaszban megtörténik mindez.

Néhány ilyen probléma persze akkor is kialakulhat, ha éppen nem vagy cukorbeteg, de leginkább a cukorbetegségben szenvedő emberek hajlamosak az alábbiakra:

.

 

 

 

Egyéb bőrelváltozások a cukorbetegséggel kapcsolatban

  • Diabéteszes bőrgyulladás

A diabéteszes bőrgyulladás általában akkor fordul elő, amikor a betegség a kisebb vérerekre is kihatással van. A derpathia általában barna foltokat eredményez, amelyek pikkelyesek. Formájuk ovális vagy kör alakú lehet. Az ilyen jellegű foltokat azonban könnyű összetéveszteni az öregségi foltokkal. A diabéteszes gyulladás általában mindkét lábfejen kialakul. Azonban az egyik láb esetében általában súlyosabb, mint a másiknál. Az ilyen jellegű gyulladt rész fáj és minden irritálja, emellett nem távozik belőle genny. Egyébként ártalmatlan és nem igényel különösebb kezelést, kivéve, ha a beteget zavarja esztétikailag.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL