Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

A 4 legkellemetlenebb fejfájás típus - Tudd meg, hogyan orvosolhatod!

Szerző:
Szabó Anna
A fejfájás rendkívül gyakori, szinte mindenki megtapasztalja időnként. Ha azonban rendszeresen előfordul, az valamiféle zavarra utal, tehát érdemes utánajárni, hogy mi állhat a hátterében.

.

Mi okozhatja a fejfájást?

Némileg bonyolult: a fejizmok idegei és a véredények is bekapcsolódnak a folyamatba, és fájdalomjeleket küldenek az agy fele. És hogy miért is aktíválódnak ezek a jelek? Ettől a kérdéstől még a legragyogóbb elmék is zavarba jönnek. A legtöbbünk azt a típusú fejfájást tapasztalja, amit tenziósnak nevezünk, ami lehet krónikus vagy epizodikus. A leggyakoribb az epizodikus, és szórványosan fordul elő. Általában 30 perctől néhány óráig tarthat. A krónikus fejfájás sokkal erősebb, és akár mindennap megjelenhet. Gyakorisága miatt, mindenképp igényel valamilyen fájdalomcsillapítási stratégiát.

Vannak olyan fejfájások is, amelyek nem múlnak el. Ez a fejfájás, akár évekig tarthat, napi tartós fejfájásként ismertek, a szakértők nem tudják, hogy mi okozza.

A leggyakrabban tapasztalt fejfájások általában mérsékelt fájdalommal járnak, ezeket fogjuk a cikkben részletezni. Most megtudhatod, hogy melyik a 4 leggyakoribb típus és mit tehetsz ellenük.

közérzet egészség fejfájás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL