KÖZÉRZET

9 jele, hogy fehérjehiányod van - Érdemes odafigyelni rá!

A legtöbb ember valamilyen szinten fehérjehiányos. Mivel a fehérjére szükség van szinte minden testi funkcióhoz, a tünetek azonnal jelentkezni fognak, ha hiány lép fel ebből a létfontosságú biomolekulából. Ezért megmutatjuk a fehérjehiány 9 tünetét, és azt is megtudod, hogyan tudod megnövelni a fehérjeszintedet.

A fehérje amino savak hosszú láncait alkotja, melyek létfontosságú elemei a test fejlődésének, növekedésének és karbantartásának. Az aminosavak megtalálhatók számos ételben, ilyen pl. a tojás, a tejtermékek, a hal és a hús. Bizonyos növények, magvak és diófélék szintén jó fehérjeforrások. Izmaink, szerveink és szöveteink fehérjék csoportosulásából áll. Funkcionalitás szempontjából a fehérje szinte mindenben fontos szerepet tölt be. Segít begyógyítani a sebeket, kontrollálja a vércukorszintet, és neutralizálja a baktériumokat. Ajánlatos, hogy fehérjéből mindenki a testsúlyához mérten a megfelelő mennyiséget fogyassza. Például egy 55 kg körüli nőnek ajánlott 60 gramm fehérjét fogyasztania naponta. De lássuk, mik a jelei a lehetséges fehérjehiánynak:

{KEPGALERIA}

9. Súlygyarapodás

Számos nagyon jó fehérjeforrás (pl. a hal vagy a tojás) rendelkezik magasabb zsír és kalória aránnyal, mint egyéb szénhidrát- és zsíralapú ételek. A különbség az, hogy a fehérje sokkal hatékonyabban okozza a jóllakottság érzetét, mint egyéb szénhidrát vagy zsírtartalmú ételek. Továbbá, a fehérje sokkal jobban stabilizálja a vércukorszintet, mint a szénhidrát vagy a zsírok. Emiatt kisebb a valószínűsége annak, hogy rágcsálnivaló után nézz, vagy az édességet kívánd napközben. A megfelelő mennyiségű fehérjebevitel gyakran egy egészséges testsúly beállását biztosítja.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL