Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

9 jele, hogy fehérjehiányod van - Érdemes odafigyelni rá!

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb ember valamilyen szinten fehérjehiányos. Mivel a fehérjére szükség van szinte minden testi funkcióhoz, a tünetek azonnal jelentkezni fognak, ha hiány lép fel ebből a létfontosságú biomolekulából. Ezért megmutatjuk a fehérjehiány 9 tünetét, és azt is megtudod, hogyan tudod megnövelni a fehérjeszintedet.

A fehérje amino savak hosszú láncait alkotja, melyek létfontosságú elemei a test fejlődésének, növekedésének és karbantartásának. Az aminosavak megtalálhatók számos ételben, ilyen pl. a tojás, a tejtermékek, a hal és a hús. Bizonyos növények, magvak és diófélék szintén jó fehérjeforrások. Izmaink, szerveink és szöveteink fehérjék csoportosulásából áll. Funkcionalitás szempontjából a fehérje szinte mindenben fontos szerepet tölt be. Segít begyógyítani a sebeket, kontrollálja a vércukorszintet, és neutralizálja a baktériumokat. Ajánlatos, hogy fehérjéből mindenki a testsúlyához mérten a megfelelő mennyiséget fogyassza. Például egy 55 kg körüli nőnek ajánlott 60 gramm fehérjét fogyasztania naponta. De lássuk, mik a jelei a lehetséges fehérjehiánynak:

{KEPGALERIA}

3. „Ködös agy”

A „ködös agy” egy olyan kifejezés, ami sok tünetet magában foglal: kimerültség, zavarodottság, koncentrációhiány, memória problémák és csökkentett mentális éberség. A probléma oka szinte mindig valamilyen kémiai egyensúly felborulása az agyban. A dopamin, epinefrin, norepinefrin és szerotonin mind olyan kémiai anyag az agyban, ami a koncentrációkészséghez szükséges. Az alacsony fehérjeszint felboríthatja ezeknek az anyagoknak az egyensúlyát.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL