Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

9 jele, hogy fehérjehiányod van - Érdemes odafigyelni rá!

Szerző:
Szabó Anna
A legtöbb ember valamilyen szinten fehérjehiányos. Mivel a fehérjére szükség van szinte minden testi funkcióhoz, a tünetek azonnal jelentkezni fognak, ha hiány lép fel ebből a létfontosságú biomolekulából. Ezért megmutatjuk a fehérjehiány 9 tünetét, és azt is megtudod, hogyan tudod megnövelni a fehérjeszintedet.

A fehérje amino savak hosszú láncait alkotja, melyek létfontosságú elemei a test fejlődésének, növekedésének és karbantartásának. Az aminosavak megtalálhatók számos ételben, ilyen pl. a tojás, a tejtermékek, a hal és a hús. Bizonyos növények, magvak és diófélék szintén jó fehérjeforrások. Izmaink, szerveink és szöveteink fehérjék csoportosulásából áll. Funkcionalitás szempontjából a fehérje szinte mindenben fontos szerepet tölt be. Segít begyógyítani a sebeket, kontrollálja a vércukorszintet, és neutralizálja a baktériumokat. Ajánlatos, hogy fehérjéből mindenki a testsúlyához mérten a megfelelő mennyiséget fogyassza. Például egy 55 kg körüli nőnek ajánlott 60 gramm fehérjét fogyasztania naponta. De lássuk, mik a jelei a lehetséges fehérjehiánynak:

{KEPGALERIA}

2. Gyakori sérülések

A fehérje a kalcium felszívódás előfutára, a kálium pedig a csontjaink erősítéséért felel. Nem meglepő tehát, hogy a nem megfelelő fehérjebevitel a csontok és az izmaink sérüléséhez vezethet. Nagyobb valószínűséggel fog bekövetkezni csonttörés, csontgyengeség és akár csontritkulás is.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL