KÖZÉRZET

9 jel, hogy dehidratált a szervezeted - Inkább ne próbáld ki, milyen az!

Meglepően sokan nem fogyasztanak elegendő folyadékot, sőt, az ajánlott mennyiségnek még csak a közelébe sem érnek. Márpedig az, hogy a szervezet nem jut elég vízhez, komoly egészségügyi gondokhoz vezet, például emésztési problémák, húgyúti fertőzések, szorongás és krónikus fáradtság.

Mivel víz alkotja a test 60 %-át, az izmok 75 %-át, az agynak pedig a 85 %-át, nagyon komolyan kell vennünk a dehidratáltság kérdését. A kiszáradás nagyon sok testrész funkcióját gátolhatja, ezért érezheted magad letargikusnak, betegnek és depressziósnak, ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet. Azonban, ha tudod, mire kell figyelned, akkor elkerülheted a dehidratáció súlyos szövődményeit.

{KEPGALERIA}

5. Farkaséhesnek érzed magad, akkor is, ha éppen most ettél

Ez a kijelentés elsőre furcsának tűnhet, hiszen az éhség pont arra emlékeztet, hogy enni kell. Ám a gyakori éhség éppen annyira jelentheti a kiszáradást is. Az éhség és a szomjúság érzetéért az agynak ugyanaz a része felelős, ezzel magyarázható ez a zavar. A következő alkalommal, amikor rád tör a farkaséhség, próbáld ki, hogy iszol egy pohár vizet. Amennyiben az éhség elmúlik, az annyit tesz, hogy kiszáradtál. Ha továbbra is fennáll az éhségérzet, akkor valószínűleg enned kell még valamit.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL