KÖZÉRZET

8 sokkoló tény bizonyos ételekről, amiket el sem fogsz hinni

A boltban vásárolt ételek közül sok tartalmaz adalékanyagokat. Elhatároztuk tehát, hogy utánajárunk annak, mi is van pontosan a kedvenc ételeinkben.  A lentebb található információk nem azt jelentik, hogy soha ne egyél ezekből az ételekből, csak azt, hogy próbáld csökkenteni a mennyiségüket. Ez különösen fontos akkor, ha gyerekek is érintettek. 

{KEPGALERIA}

1.  Sűrített tej

A sűrített tej úgy készül, hogy a folyadék elpárolog a tejből (ehhez körülbelül 1,5 literre van szükség).  Csak állati tejzsírt szabad tartalmaznia. A gyártók gyakran csökkentik a tej mennyiségét, növényi zsírt és sűrítő anyagokat használnak, hogy elérjék a szükséges zsírmennyiséget és állagot.

Tanács: ha a dobozon olyan feliratot találsz, hogy „a tejtermék cukrot tartalmaz”, akkor valószínűleg a fentebb kiemelt módon készült.

Általános tanácsok az termékválasztáshoz

  • Alapszabály: minél kevesebb összetevőt tartalmaz egy étel, annál egészségesebb. Próbáld megjegyezni az egészségtelen adalékanyagok nevét.
  • Azok a márkanevek, amelyek hasonlóak, de nem megegyezőek a híres márkanevekkel, gyakran kevésbé jó minőségű terméket állítanak elő. Néhány helyen a cégek saját színvonalat állítanak be, amely eltérhet a területre érvényes szabályoktól.
  • Figyelj azokra a termékekre, amelyek cukrot tartalmaznak. Ezt különböző módon jelölhetik, pl. szirup, melasz, dextróz, szorbóz, és minden, ami –„óz”-ra végződik. A csomagoláson úgy is szerepelhet, mint E967 (koenlinite), E954 (szacharin) – igazából bármi, ami E9-cel kezdődik.

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL