KÖZÉRZET

8 módszer, amelyet a pszichológusok használnak a stressz csökkentése érdekében

A pszichológusok olyan szakemberek, akik segítenek megoldani a problémáinkat, leküzdeni a félelmet, és rendezni az érzéseinket, hogy nyugodtak és egészségesek legyünk. Ám ők is emberek, néha nekik is meg kell birkózniuk a stresszel. Összegyűjtöttük, hogy mely módszereket alkalmazzák a legszívesebben, ha a stressz csökkentéséről van szó.

Próbálj ki, más klasszikus módszereket

Természetesen vannak klasszikusabb módszerek is a stressz leküzdésére. Például Deborah Serani pszichológus ezt írja a könyvében: „Mindent alkalmazok, ami az érzéseimet érinti. Például csak üldögélek a kocsimban, vagy a kedvenc zenémet hallgatom, olvasgatok, vagy pihenek egy kád forró vízben, elkortyolok egy finom teát.” Kösd le magad valamivel, csinálj valami hasznosat. Például mosogass el, töröld le a konyhapultot és így tovább. A lényeg, hogy eltereld a figyelmedet.

Susan Newman pszichológus úgy véli, hogy nincs jobb antidepresszáns, mint a barátaink. Stephanie Sarkis jógát, sportot vagy pihenést, alvást javasol. A fő koncepció az, hogy tartsuk magunkat távol a problémától. Minél hamarabb sikerül, annál hamarabb leküzdheted a stresszt, és készen állhatsz az új kihívásokra!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL