KÖZÉRZET

7 mindennapi szokás, ami káros hatással van a mentális egészségedre

Nem az az egyetlen rossz dolog, amit csinálsz, hogy reggel rögtön ellenőrzöd a telefonodat. Vannak bizonyos szokások, melyekről nem is gondolnád, de könnyen stresszes állapotba kerülhetsz általa, így lehet, hogy már így kezdesz neki az egész napnak. Íme, néhány szabály, melyeket be kell tartani, ha nem szeretnél kárt tenni a mentális egészségedben.

 

A telefonjaikat sokan a hálószobába is magukkal viszik, és ez növeli a stresszt. A stressz és a telefonok közötti összefüggés sokak előtt ismert, emiatt érdemes időnként mellőzni a készülék közelségét. Ám nem ez az egyetlen olyan dolog, amit a későbbiekben jó, ha távol tartasz magadtól. Az alábbiakban mutatunk néhány ártalmatlannak tűnő szokást, ami megzavarhatja a nyugalmat és hatással van a pszichére.


 

 

7.    Lemondasz a jól bevált szokásokról

Sokszor, amikor az emberek jól érzik magukat, abbahagyják azokat a dolgokat, amik fizikálisan és mentálisan egészségesen tartották őket. Annyira boldogok, hogy megfeledkeznek azokról az apró dolgokról és szokásokról, amiket korábban csináltak. Ez a visszaesés egyik fő oka.

Megoldás: ha egy bizonyos módszer, reggeli szokás vagy edzésprogram segített, akkor nagyon fontos, hogy idővel ne hagyd abba. Még ha úgy is véled, hogy nem szükséges többé, ne hagyj fel azokkal a szokásokkal, amik korábban egészségesebbé és boldogabbá tettek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL