KÖZÉRZET

7 mindennapi szokás, ami káros hatással van a mentális egészségedre

Nem az az egyetlen rossz dolog, amit csinálsz, hogy reggel rögtön ellenőrzöd a telefonodat. Vannak bizonyos szokások, melyekről nem is gondolnád, de könnyen stresszes állapotba kerülhetsz általa, így lehet, hogy már így kezdesz neki az egész napnak. Íme, néhány szabály, melyeket be kell tartani, ha nem szeretnél kárt tenni a mentális egészségedben.

 

A telefonjaikat sokan a hálószobába is magukkal viszik, és ez növeli a stresszt. A stressz és a telefonok közötti összefüggés sokak előtt ismert, emiatt érdemes időnként mellőzni a készülék közelségét. Ám nem ez az egyetlen olyan dolog, amit a későbbiekben jó, ha távol tartasz magadtól. Az alábbiakban mutatunk néhány ártalmatlannak tűnő szokást, ami megzavarhatja a nyugalmat és hatással van a pszichére.


 

 

6.    Figyelmen kívül hagyod mindazt, ami stresszt okoz számodra

Könnyen eshetsz csapdába: nincs időd azon gondolkodni, hogy mi az, ami miatt ideges vagy, és negatív érzéseket okoz benned. Valószínűleg mindenki tapasztalta már, hogy éjjel nem tudott aludni, és sokan nem is tudják pontosan, mitől is feszültek. Ám szánj arra néhány percet naponta, hogy átgondolod, mi az, ami bánt, ami feszültséget okoz benned, aztán, ha tudatosult benned, engedd is el. Olyan ez, mint egy mini-meditáció. Javítja a hangulatodat és kevésbé stresszelsz.

Megoldás: ha feszültnek érzed magad, szánj arra néhány percet, hogy átgondolod a dolgokat, és nem csak annyi lesz, hogy minden marad a régiben. A negatív érzések elnyomása csak még több stresszhez vezet.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL