KÖZÉRZET

7 mindennapi szokás, ami káros hatással van a mentális egészségedre

Nem az az egyetlen rossz dolog, amit csinálsz, hogy reggel rögtön ellenőrzöd a telefonodat. Vannak bizonyos szokások, melyekről nem is gondolnád, de könnyen stresszes állapotba kerülhetsz általa, így lehet, hogy már így kezdesz neki az egész napnak. Íme, néhány szabály, melyeket be kell tartani, ha nem szeretnél kárt tenni a mentális egészségedben.

 

A telefonjaikat sokan a hálószobába is magukkal viszik, és ez növeli a stresszt. A stressz és a telefonok közötti összefüggés sokak előtt ismert, emiatt érdemes időnként mellőzni a készülék közelségét. Ám nem ez az egyetlen olyan dolog, amit a későbbiekben jó, ha távol tartasz magadtól. Az alábbiakban mutatunk néhány ártalmatlannak tűnő szokást, ami megzavarhatja a nyugalmat és hatással van a pszichére.


 

 

4.    Az autóból egyenesen a kanapéra

Amikor endorfin szabadul fel az agyban, felvillanyoz és javítja a hangulatunkat. A testmozgás az egyik leghatékonyabb gyógyír az egészségi állapotunkra, legyen az fizikai vagy mentális probléma. Ezzel szemben sokan annyit mozognak, amíg leérnek a kocsihoz, majd onnan kiszállva otthon elnyúlnak a kanapén.

Megoldás: nem kell egyből intenzív testmozgásra gondolni, ha jelenleg éppen túl kényelmes vagy. Kezdd 30-45 perc közepes intenzitású fizikai testmozgással, kb. hetente 5 alkalommal. A legfontosabb, ha a mozgásforma, amit választasz, összeegyeztethető az életritmusoddal és kedvet érzel hozzá. Ha ez passzol hozzád, akkor jobb, mint mondjuk nagyon intenzív, de csak 20 perces gyakorlatot végezni. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL