KÖZÉRZET

7 mindennapi szokás, ami káros hatással van a mentális egészségedre

Nem az az egyetlen rossz dolog, amit csinálsz, hogy reggel rögtön ellenőrzöd a telefonodat. Vannak bizonyos szokások, melyekről nem is gondolnád, de könnyen stresszes állapotba kerülhetsz általa, így lehet, hogy már így kezdesz neki az egész napnak. Íme, néhány szabály, melyeket be kell tartani, ha nem szeretnél kárt tenni a mentális egészségedben.

 

A telefonjaikat sokan a hálószobába is magukkal viszik, és ez növeli a stresszt. A stressz és a telefonok közötti összefüggés sokak előtt ismert, emiatt érdemes időnként mellőzni a készülék közelségét. Ám nem ez az egyetlen olyan dolog, amit a későbbiekben jó, ha távol tartasz magadtól. Az alábbiakban mutatunk néhány ártalmatlannak tűnő szokást, ami megzavarhatja a nyugalmat és hatással van a pszichére.


 

 

2.    Minden teendőt a fejedben tartasz

Ha mindenre próbálsz emlékezni, akkor a nap végére teljesen kimerülsz, ha tisztában vagy ezzel, ha nem. Ez ugyanis igen sok energiát emészt fel az agyadban, ezért próbáld tehermentesíteni. Írd fel minden nap a fontos teendőidet, ez legalább átmeneti enyhülést hoz számodra.

Megoldás: ha nem szeretnél mindent jegyzetfüzetbe felkörmölni, akkor tölts le a telefonodra egy remek alkalmazást, így könnyen nyomon követheted a feladataidat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL