Szabó Anna
Valójában a megfelelő mennyiség életkortól, nemtől és aktivitási szinttől egyaránt függ. Az élsportolóknak, akik minden nap keményen edzenek, 3,5 gramm/kg-ra van maximalizálva ez az érték. Egy átlagos embernek ezzel szemben viszont napi 45-55 gramm fehérjére van szüksége mindössze. De mi történik, ha rendszeresen többet fogyasztasz? Olvass tovább!
A legtöbb esetben a magas mennyiségű fehérjét vöröshúsból viszik be az emberek, mely kutatások szerint közvetlen kapcsolatban áll a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának megemelkedett kockázatával. Ehelyett javasolt inkább olyan egészséges dolgokból bevinni a fehérjét, mint a hal, a szárnyasok, a magvak vagy a hüvelyesek. De a szabály még így is érvényes: Fogyassz mindent mértékkel!
OLVASS TOVÁBB!
A kulturális alkalmazkodás mint készség: amikor megtanulunk kényelmesen élni a komfortzónán kívül
A kulturális alkalmazkodás ma már nem valami fancy extra képesség, hanem alapvető túlélési skill egy olyan világban, ahol folyamatosan ...
KÖZÉRZETDigitális fogászat - Az intraorális szkenner varázsa
Az utóbbi évek technológiai fejlődése forradalmi újításokat hozott a fogászat világában is, így mára külön fogalomként említhetj...
KÖZÉRZETHogyan erősíthetjük meg az immunrendszerünket
A vírusoknak szezonjuk van. Hogy az immunrendszer mennyire jól küzd meg velük, az rajtunk is múlik....
Tippek a nagy evés ellen az ünnepeken
A zsíros ételek és az alkohol megterhelik a gyomrot és a májat. A szakértők mozgást javasolnak....
KÖZÉRZETAmikor a szorongás irányít - 5 jel, amit nem veszel észre
A szorongás sokak számára egyet jelent a folyamatos feszültségérzéssel vagy súlyosabb esetekben pánikrohamokkal, pedig a valóság enné...
KÖZÉRZETPárkeresés a tenger mélyén? Segítünk megtalálni az igazit!
Milyen módon kapcsolódik össze a nagy felbontású fotózás a korallzátonyok védelmével, a vizeink fenntarthatóságával és ezáltal az ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK