KÖZÉRZET

7 dolog, amit érdemes tenned, ha állandóan fáradtnak érzed magad

A fáradtságot úgy írhatjuk le, mint az energia és a motiváció hiányát (mind fizikai, mind mentális téren). Ez nem ugyanaz, mint az álmosság, ami azt jelenti, hogy alvásra van szükséged… A fáradtság nagyon gyakori panasz, és tünet, nem pedig betegség.

Ahogy öregszel, egyre fáradékonyabb leszel. Általában 35 és 50 éves kor között jelentkezik először, különösen, amikor úgy érzed, hogy „kiégtél”, „belefáradtál” valamibe, netán túlterhelt vagy. Sokakat ilyenkor hatalmas mértékű fáradtság önt el. A jó hír viszont az, hogy igenis le lehet küzdeni ezt a fáradtság érzést, és mindehhez egy kis tudás, némi akaraterő kell – no meg egy csésze kávé. Íme,7 dolog, amit érdemes tenned, hogy leküzdd az állandó fáradtságot:

.

 

 

 

7. Ismerd a biológiai órádat

A cirkadián ritmus megismerése, azaz a test 24 órás ritmusa, pozitív hatással lehet az energiaszintre. Vannak olyanok, akik inkább reggel aktívak, és reggel tudnak igazán sok energiát tenni a dolgokba; míg mások éjjeli baglyok, és az esti órákban hatékonyak leginkább. Valószínűleg te is tudod, hogy melyik csoportba tartozol. Használd fel ezt az információt ahhoz, hogy megfelelően ütemezd be a napi feladataidat, ami megakadályozza, hogy épp rosszkor törjön rád a fáradtság.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL