KÖZÉRZET

7 dolog, amit érdemes tenned, ha állandóan fáradtnak érzed magad

A fáradtságot úgy írhatjuk le, mint az energia és a motiváció hiányát (mind fizikai, mind mentális téren). Ez nem ugyanaz, mint az álmosság, ami azt jelenti, hogy alvásra van szükséged… A fáradtság nagyon gyakori panasz, és tünet, nem pedig betegség.

Ahogy öregszel, egyre fáradékonyabb leszel. Általában 35 és 50 éves kor között jelentkezik először, különösen, amikor úgy érzed, hogy „kiégtél”, „belefáradtál” valamibe, netán túlterhelt vagy. Sokakat ilyenkor hatalmas mértékű fáradtság önt el. A jó hír viszont az, hogy igenis le lehet küzdeni ezt a fáradtság érzést, és mindehhez egy kis tudás, némi akaraterő kell – no meg egy csésze kávé. Íme,7 dolog, amit érdemes tenned, hogy leküzdd az állandó fáradtságot:

.

 

 

 

5. Egy kis Omega-3

Az Omega-3 halolaj, amellett, hogy jót tesz a szívnek, fokozza az éberséget és elűzi a fáradtságot. Rengeteg dologban megtalálható, tartalmazzák többek között a zsíros halak (pl.: lapos hal, hering, makréla, lazac, szardínia, tonhal), a lenmag és a dió.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint naponta EPA és DHA bevitel értéke 0,3-0,5 gramm, ALA bevitel értéke pedig 0,8-1,1 gramm körül kell, hogy legyen. Annak ellenére, hogy érdemes Omega-3-ban gazdag ételeket fogyasztani, kiváló minőségű étrend kiegészítőket is találsz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL