Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 Qigong gyakorlat a gyógyító energiák létrehozása érdekében

Szerző:
Szabó Anna
A Qigong, mely a meditáció és a fizikai aktivitás elemeit ötvözi, a kínai orvoslás alapvető gyakorlati rendszere. A gyakorlatok célja, hogy segítsenek megőrizni a Jing-et, erősítsék és egyensúlyba hozzák a Qi energia áramlását, és megvilágosítsák Shen-t. Különösen hatékony az immunrendszer támogatásában, de Kínában a Qigong-t széles körben alkalmazzák rákos betegek esetében is.

Dinamikus gyakorlatainak és meditációjának egyaránt vannak Yin és Yang elemei- A yin qigong gyakorlatokat a nyugodt nyújtással, a vizualizációval és a lélegzéssel, míg a Yang qigong gyakorlatokat aerob vagy dinamikusabb módon fejezzük ki. 

A Qigong gyakorlatai a Qi energiát végig vezetik a 12 elsődleges csatornán és a 8 extrán, ezzel megteremtve az egyensúlyt, erősítve és finomítva az áramlást. A kínai orvoslás az egészség megőrzése érdekében, a betegségek gyógyítására, és az élettartam növelésére egyaránt használja. Olyan harmóniát teremt, mely nélkülözhetetlen az egészség érdekében. Emellett a megvilágosodás érdekében, a harci művészetek során is alkalmazzák.

Bárki képes rá

Bárki alkalmazhatja ezt a technikát, életkortól és fizikai állapottól függetlenül. Nem baj, ha nem tudsz lefutni egy maratont, vagy eltolni egy autót. Sok gyakorlat van, melyek közül kiválaszthatod a számodra megfelelőket.

Mindannyian örököltük az egyensúlytalanságot, melyet nem tudunk irányítani, de javíthatunk rajta. Néhányan könnyebben elérik a harmóniát, mások számára nehezebb, de bármilyen is vagy, a Qigong segíthet az egyensúly elérésében. A Qigong egy életre szóló rendszer. Kínában már 6 éves kor felett elkezdik a Qigong és a Tai Chi gyakorlását. Hatásai erőteljesek, de a gyakorlatok általában szelídek. Nézzük a rendszeres gyakorlás hatását a szervezetre.

A rendszeres gyakorlás hatásai

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Hatodik Qigong gyakorlat: Qi elegyítése

Ez a gyakorlat segíthet a Qi energia különböző vibrálásainak tudatosításában, harmonikus áramlással keveredhetnek.

1. Állj vállszéles terpeszben, térded kissé behajlítva. A karjaid a tested mellett lógnak.

2. Helyezd a súlyt a talpak párnás részére. Egyszerűen érzékeld tested elülső oldalát. Koncentrálj a csatornákra, melyek átszelik a lábad, a tested elülső részét és a karokat.

3. Egy perc múlva, helyezd a súlyod a sarkadra. Légy tudatában tested hátsó részének: a fej, a karok, a láb hátsó része, és a gerinc. Maximum 5 percig tartsd a pozíciót.

4. Úgy is kivitelezheted, hogy egyszer csak a tested bal oldalát, majd a jobbat terheled.

5. Légy tudatos, érzékeld, hogy éppen a testrészek mely oldalán van a teher.

6. Most ismételd meg az első 3 lépést, de a mozgás ne legyen látható. Használd elméd, hogy súlyod előre és hátra told, érezd, hogy a Qi a test elülső és hátsó részébe áramlik.

7. Érezd a Qi-t, ahogyan áramlik.

Ha összekevered a sárga és a kék színt, zöldet kapsz. A két szín egy újat teremt. Ugyanez igaz a Qi-re, ahogy keveredik a Qi energiád a fronttól és a hátadról, egy új entitássá válik, saját rezonanciája lesz.

közérzet egészség gyógyítás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL