Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 dolog, amit a hajad elárul az egészségedről

Szerző:
Szabó Anna
Ha eddig nem törődtél különösebben hajaddal, most itt az idő, hogy közelebbről is szemügyre vedd. Hajszálaid állapota sok mindent elárul a testedről – a lelki bajokon át a fizikai betegségekig -, és lehetővé teszi, hogy megismerd a problémát és találj rá megoldást, mielőtt nagyobb baj lenne. Ha úgy érzed, a hajaddal valami nincs rendben, akkor ez a 6 dolog lehet érte a felelős.

.

 

 

5. Túl sok tesztoszteron

Ha a fejtetőn kevesebb hajat észlelsz, esetleg kis bajuszkát látsz a felső ajkadnál, vagy a karodon tapasztalsz megvastagodott szőrzetet, akkor ellenőrizd, hogy derékbőséged nem lett-e szélesebb a szokottnál. A túlzott hasi zsír ugyanis tesztoszteront tárol, mely serkenti a hajhagymák növekedését (ott, ahol nem kellene), ám ez inkább a férfiakra jellemző. Mit tehetsz ez ellen? Fogyassz kevesebb cukrot és rendszeresen mozogj, hogy csökkentsd a hasi zsírt, és a mellékhatásokat.

Megjegyzés: A policisztás petefészek szindróma is állhat a megnövekedett szőrzet hátterében, így, ha bármelyik tünetet tapasztalod, mint például elhízás, rendszertelen menzesz, pattanások, inzulinrezisztencia, akkor azonnal fordulj orvoshoz.

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL