KÖZÉRZET

5 oka annak, hogy az emberek pánikolnak - Így tudod elkerülni

A munka stresszel jár. Ez a stressz, az összes többi mindennapi stresszorral kiegészülve, néha teljesen maga alá temethet. Még ha azt is gondoljuk, hogy minden a mi irányításunk alatt van, a stressz néha túlnőhet rajtunk. Ekkor következik be a pánik. A pánik az agy „üss vagy fuss” reakciója a már kibírhatatlan ingerekre. 

 

Ez agyunk egy ősi funkciója, ami arra hivatott, hogy felismerjük az életveszélyes helyzeteket. Sajnos azonban a pánik nem válogat valódi és képzelt veszély között. A munkahely az egyik legkellemetlenebb hely ahhoz, hogy pánikrohamot kapjunk. Gyakran az az íratlan szabály van érvényben, hogy ahogy belépsz az irodába, odakint hagyod a magánéleted összes problémáját. Ez azonban nem mindig történik így, és az emberek többsége nem is képes rá. A pánik ugyanúgy megtörténik a beosztottakkal, ahogyan a vezetőkkel. Lehet ez egy fizikai reakció egy ingerre, vagy egy érzelmi reakció egy felmerülő problémára. A pánik különböző formában jelentkezhet, és fontos felfedezni az eredetét, így megfelelően tudjuk majd kezelni. Miért pánikolnak az emberek és hogyan lehet azt megelőzni? Az alábbiakban erről olvashatsz:

 

2. Rengeteg munka

Néha több munka szakad a nyakunkba, mint amivel képesek lennénk megbirkózni. Ha már van három határidős munkád, és még kapsz hármat, az már meghaladhatja képességeidet. Ez nem a te gyengeségedet mutatja. Az emberek különböző tempóban dolgoznak, és megesik, hogy az, aki a munkákat osztja szét, nem érti pontosan, hogy mennyi időbe telik valamit elkészíteni. Ha a stressz már bírhatatlanná válik, megjelenik a pánik reakció. Egy egyszerű módja, hogy csökkentsd a rengeteg munka okozta pánikot, hogy beszélsz a feletteseiddel, és találtok egy közös megoldást arra, hogy eltoljátok a határidőt, vagy átadjátok a munka egy részét valaki másnak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL