A glutén két fehérjét foglal magában: gliadin és glutenin. Arra a kérdésre, hogy „A glutén rossz?” nincs feltétlenül tökéletes válasz orvosi szempontból. Akkor nem ajánlott semmiképpen, hogy ha valaki coelikaia (CD) vagy glutén intolerancia nevű betegségben szenved. Az ilyen személyeknek tartózkodnia kell teljes mértékben a gluténtól. A glutén intolerancia, vagy más szóval gluténérzékenység azt jelenti, hogy az emésztésben egészségkárosodás lép fel, ha glutént vagy búzát fogyasztasz. A vita hogy egészséges-e vagy sem, továbbra sem tisztázott teljesen. Különböző orvosi kiadványok az önmegtartóztatást javasolják glutén terén. Az alábbi 5 módszer segítségével képes leszel elhagyni a glutént, és egészségesebben fogsz tudni táplálkozni. Azok számára is hasznos ez, akiknek a szervezete egyébként tolerálja a glutént.
.l
OLVASS TOVÁBB!
Új trend a vitaminfúzió
Megérkezett az intravénás egészségfokozó....
KÖZÉRZETMi az a szendvicspozíció?
Aki középvezetői pozícióban van, annak egyszerre több érdekeltséget is figyelembe kell vennie....
KÖZÉRZETPszichológus
Minden, amit pszichológus témában tudni érdemes....
Vigyázat! A testbeszéded megakadályozhatja, hogy jó benyomást kelts
A munkahelyi viselkedésünk tudat alatt sokat elárul rólunk másoknak. Íme, néhány jó tanács a szakértőktől!...
KÖZÉRZETNő a tét! - avagy újraélesztés mindenkinek
A Mentőalapítvány új kampányfilmjében főszerepben a nők újraélesztése....
KÖZÉRZETA pilates gépek világának felfedezése
Bővítsd a gyakorlatok körét az eszközalapú edzésekkel!...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK