KÖZÉRZET

5 módszer, amivel elkerülheted el a szorongást - Változtasd meg az agy működését ezzel kapcsolatban!

Noha a szorongás pontos oka egyelőre ismeretlen, létezik néhány elmélet arra vonatkozóan, hogy miért küzdenek egyesek ezzel a mentális állapottal. A környezeti tényezők, a genetika és a neurokémia megváltozása mind-mind a szorongás lehetséges "kiváltó okai" lehetnek. Fontos azonban különbséget tenni az adott állapotok között. 

"A félelem és a fóbiák olyan tartóssá válhatnak, hogy gyakorlatilag mindent uralni fognak, nem tudsz menekülni a szorongást kiváltó érzelmektől és gondolatoktól, és a szorongás az életed állandó részévé válik." – Dr. David Carbonell

Az idegesség – mint a stressz sok más formája – időnként előfordulva természetes. Az agy úgy fejlődött ki, hogy a fenyegetéseket észlelje és elkerülje – olyan mechanizmus ez, amely "harc vagy menekülés” válaszként ismert. A „megelőzés a legjobb gyógymód” az orvosi közösségben jól ismert axióma, és gyakorlatilag minden létező fizikai és mentális betegségre igaz. Aszorongással kapcsolatos problémák ebben a tekintetben nem különböznek egymástól. Íme, öt módszer, hogy elkerüld és megakadályozd az egészségtelen gondolatokat:

{KEPGALERIA}

5. Mozgás

A mozgás többet jelent talán, mint bármely más gyógyszer, kiegészítés, vagy öngyógyítás, ugyanis nem csak számos egészségügyi előnyhöz juttat, de vitathatatlanul hatékonyabb is, mint bármi más. Természetesen a testmozgás előnyös az agy számára is. Ezért a mozgás számos kedvezőtlen állapotot, beleértve a szorongást is, kedvezően befolyásol.

Az orvosok úgy vélik, hogy az aerob testmozgásban való rendszeres részvétel csökkenti a stressz szintjét, javítja és stabilizálja a hangulatot, javul az alvás minősége és az önbecsülés. Körülbelül öt perc aerob testmozgás segíti a szorongás elleni küzdelmet. Továbbá, egyes tanulmányok szerint a rendszeres testmozgás gyógyírként hat a szorongás és a depresszió tüneteire, jótékony hatása tartósnak bizonyul. A fizikai egészség karbantartása tehát lelki egészséggel jár együtt, különösen akkor, ha a mozgás napi rutinná válik.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL