KÖZÉRZET

5 házi praktika kártevők ellen

Szerző:
Szabó Anna
Az otthonunkat szívesen osztjuk meg barátainkkal, rokonainkkal esetleg házi kedvenceinkkel, előfordulhat azonban, hogy hívatlan látogatók tolakodnak be lakásunkba. A párás lakásban a konyhát csótányok vagy hangyák szállhatják meg, a kertben a szúnyogok vagy darazsak okozhatnak kellemetlenségeket. Egyes kártevők betegségeket terjeszthetnek, vagy csípéseikkel veszélyesek lehetnek az egészségünkre is. De hogyan léphetünk fel ellenük egyszerű, otthoni módszerekkel?

Mi az oka, hogy kártevők jelennek meg az otthonukban?


Mivel az otthonaink kellemes hőmérsékletet, jó búvóhelyet és táplálékforrást jelentenek a kisebb állatoknak, ezért ha tehetik, bevackolják magukat lakásainkba. Elsősorban az ételmaradékok vonzóak a számukra, de az is előfordul, hogy mi magunk biztosítunk táplálékforrást a kártevőknek (szúnyog, bolha). Egyes ízeltlábúak, mint például a pincebogár, a nedves környezetet kedvelik.

Igyekezzünk tehát minél „élhetetlenebbé” tenni a kártevők számára a lakásunkat: takarítsunk rendszeresen, ne hagyjunk kint ételmaradékokat. A rendszeres szellőztetéssel pedig megelőzhetjük a magas páratartalom kialakulását.
 

közérzet szunyog szunyogriasztó hangya csótány
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL