KÖZÉRZET

6 gyógynövény, amely segít a stresszoldásban és az idegek lenyugtatásában

Mai rohanó világunkban a mindennapi élet problémái, a napirendek és határidők folyamatosan terhelnek bennünket, és hatványozottan emelik a ránk nehezedő stressz szintjét. Őszintén szólva nincs túl sok szabadidőnk, de szerencsére így is sokat tehetünk a jólétünkért, és az otthonunkban nyugtató hangulatú környezetet alakíthatunk ki.

A stresszhormonok váltják ki a testedben az úgynevezett „küzdj, vagy menekülj” reakciót, amikor a szívverésed felgyorsul, gyakrabban veszel levegőt és az izmaid megfeszülnek, ugrásra készen. Eredeti funkciója az, hogy a vészhelyzetekben megvéd azáltal, hogy felkészít a gyors cselekvésre. Komoly egészségügyi problémát okozhat azonban, ha a mindennapi életedet ebben a stresszes helyzetben kell élned. Ennyi ok bőven elég is ahhoz, hogy minél hamarabb beszerezd ezeket a növényeket és elhelyezd őket az otthoni környezetedben. 

Borsmenta

A borsmenta kiváló hangulatjavító és stresszoldó hatással rendelkezik, az illata a test és az elme állapotát egyaránt javítja. Egy kutatás bizonyította, hogy autóvezetés közben számottevően csökkentette a szorongást és a fáradtságot. Magasabb színvonalra emeli az életminőséget azáltal, hogy növeli a szellemi és a fizikai teljesítményt, segíti a kognitív funkciókat, az emésztési folyamatot és a fájdalomtűrést.
 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL