Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 gyógyító hangszer, amely növeli benned a spirituális rezgést

Szerző:
Szabó Anna
Az elmúlt 40 évben nyugaton újra felfedezték a zene gyógyító hatását, ám különböző kultúrák már évezredek óta használták a hangokat gyógyításra. Dél-Amerikában a gyógyító hangokat „Ikarosznak” nevezik, amely keretében dalokkal és énekléssel gyógyítják a betegségeket. Indiában a szent mantrák segítségével meditálnak. Azt, hogy a hangok rezgései gyógyítanak, Püthagorasz fedezte fel.

 „A legtöbb ember számára az a valódi pillanat, amikor megáll az idő, és minden benne van egy napsugárban, a vadon növő kakukkfűben, a téli villámokban, a vízesésben, és ez a zene olyan mély, amit máskor meg sem hallasz, de benned ott van mélyen belül. Te magad vagy a zene.” (TS Elliot)

Tibeti csengő tálak, hangvilla, kristálytálak, dobolás vagy éppen ének, csak néhány példa arra, hogyan a hangok képesek gyógyítani bizonyos érzelmi és fizikai betegségeket. Segítségükkel újra és újra bebizonyosodott, hogy hatékony módszer arra, hogyan állíthatod vissza a tested egyensúlyát.

 

A hangokkal való gyógyítás rövid története

A mitológiák és az ősi legendák sok kultúrában jól szemléltetik, hogy az anyag és az élet eredetileg hogyan alakult át szavakból és hangokból, például amikor a kereszténységben Isten kijelentette: „legyen világosság”, a kelta hitvilágban az „Oran mór”, vagy az „Élet nagy melódiája”, ami mindent magába foglal.

Amikor énekelsz, akkor tulajdonképpen játszol, és a hang egy olyan „tölcsérként” működik, amin keresztül „fény” áramlik beléd, azaz képes leszel gyógyulni akár tudatosan is. A sámánizmusban az éneket és a táncot arra használták, hogy elnyomják az egót, és kapcsolatba kerüljenek a közös tudattal. Ahhoz, hogy ezt az állapotot elérd, addig kell énekelned és táncolnod, míg csak össze nem rogysz, hogy elhallgattasd az elméd „belső fecsegését”, ezután tudod csak elkezdeni a gyógyulást.

A rezgések és a hangok frekvenciáinak segítségével a blokkolt energiák felszabadulnak, a csakrák között ismét megindul az energiaáramlás, ami a korábbi lelki sérülések miatt megrekedt, így visszanyerheted az életerődet. A hangokat az alábbiak gyógyítására használhatod többek között:

alvászavarok

szorongás

depresszió

stressz kezelése

PTSD

fájdalmak elmulasztása

Hogyan tudod használni gyógyításra a hangokat?

Ennek számos módja van. Érdemes letölteni olyan zenéket, amelyek lelkesítenek, és jó hatással vannak rád. A klasszikus vagy a modern zene műfajából rengeteg dalt választhatsz, amelyek felébresztik benned azt a bizonyos másik dimenziót, és elkezdenek begyógyulni a lelki sebeid, felkeltik az érzelmeidet, és elvezetnek a végső igazsághoz.

Az egyik legnagyobb hatása a gyógyító hangoknak a buddhisták körében az, hogy ráébredsz arra, mi az a „múlandóság”. A múlandóság annak megértése és tapasztalása, hogy az élet, folyamatosan változik, semmi sem „örök”. Az elmúlás miatt ráébredsz arra, hogy az adott pillanatot kell kiélvezni és megélni. Ha megérted, hogy minden múlandó, akkor béke és harmónia költözik a szívedbe.

Ha rátalálsz a saját gyógyító hangodra, és a saját eszközödre, akkor elérheted a „flow” állapotát, amely valóban időtlenné teszi a pillanatot, és meg tudod élni azt. Ebben az állapotban összekapcsolódsz az Univerzummal; az alapul szolgáló hangok segítségével megtapasztalod a végtelen semmit, és megérted, hogy az egyetlen, ami állandó az életben, az éppen maga a változás. Bármilyen eszköz segítségével elérheted ezt a meditatív állapotot, de az alábbiak minden korosztálynak megfelelőek:

 

5. Szélcsengő

Bár ez nem minősül technikailag eszköznek, de a buddhizmusban jelentős szerepet játszott a különböző rituálék alatt, és úgy hitték, bevonzza a békét, és elűzi a gonosz szellemeket. Sok szélcsengő lógott a templomokon, a szentélyeken, a pagodákon, a barlangok előtt, amik felébresztették a szépséget, amikor meglengette őket a szellő. Spontán kapcsolatot teremtenek természet és élet között.

közérzet egészség spirituális
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL