KÖZÉRZET

5 életmentő jelzés, melyet a tested küld feléd - Ismerd fel őket!

A testünk egy rendkívül érzékeny „gép”, mely egészen apró elemekből épül fel. Amikor azonban valami helytelenül működik, üzenetet küld, mely az általános fizikai állapotoddal van összefüggésben. Rendkívül fontos felismerni ezeket a jeleket, ha azt akarod, hogy még időben nyakon csípd a betegségeket.

.


5. Körmök

A szép körmök ápolt külsőről árulkodnak, ám a funkcióik sokkal fontosabbak. Kisebb-nagyobb elváltozások a körmökön is előfordulhatnak, melyek utalhatnak komoly betegségekre is.

Lemattult körmök

Ha a körmöd halvány, matt, az utalhat vérszegénységre, vagy a vörösvértestek hiányára, így érdemes végeztetni egy vérvizsgálatot. Vérszegénység akkor alakul ki, ha alacsony a vas a vérben, ezért érdemes sok zöld leveles zöldségeket fogyasztani, mint például a cékla.

Törékeny, vékony körmök

Bár a körmök elvékonyodása alapvetően kalciumhiányról árulkodik, sajnos a pajzsmirigy egyensúlyának felborulásához is köthető. A pajzsmirigy nagyon fontos szerepet tölt be az anyagcsere folyamatok szabályozásában, és szabályozza az energiaszintünket. Elégtelen működése fogyáshoz, hajhulláshoz, törékeny körmökhöz vezethet, ezért is fontos, hogy ha bármilyen körömelváltozást észlelsz magadon, keresd fel az orvosodat.

Sárga és megvastagodott körmök

A megvastagodott, sárga körmök általában a lábujjakra jellemzőek. Ezek a változások általában gombás fertőzésre utalnak, ám a gombaellenes krémek nem minden esetben hatásosak, mivel a fertőzés gyakran a köröm alatt alakul ki, ahova a krém nem jut be. A teljes megszüntetés érdekében keress fel egy bőrgyógyászt, aki a megfelelő gyógyszereket írja fel neked.

Fehér vonalak a körmökön

A fehér vízszintes vonalak fehérje vagy tápanyaghiányt jelezhetnek, de a máj rendellenességeire is utalhatnak. Ha ilyen vonalakat látsz a körmeiden törekedj a még több fehérjebevitelre, és ha nem tűnik el egy hónap múlva sem, akkor keresd fel az orvosodat.

Sérült, elszíneződött körmök

A kék vagy sérült köröm arra utal, hogy a szervezet nem kap elég oxigént, ami a légző- vagy a szív- és érrendszer problémájára vezethető vissza. A köröm alatti sebek helytelen vérkeringésre utalnak, vagy túl alacsony testhőmérsékletre, ezért mindenképpen tanácsos orvoshoz fordulni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL