KÖZÉRZET

5 dolog, amit a ráncaid mesélnek az egészségedről

A ránc az öregedési folyamat elkerülhetetlen része. Az idő múlásával a bőr vékonyabbá, szárazabbá és kevésbé rugalmassá válik, csökken a védekező képessége, kialakulnak a ráncok és a szem alatti karikák. Attól függően, hogy néznek ki, a ráncok lehetnek a szépség, a bölcsesség, a tudás és a növekedés jelei egyaránt, de felfedhetnek bizonyos dolgokat az egészségedről is.

 

Sok esetben a ráncok egy-egy potenciális egészségügyi problémára hívatják fel a figyelmet, azonban, ha egyszer azonosítottuk a problémát, találhatunk rá megoldást is. Íme, 6 dolog, amit a ráncok mesélnek az egészségedről:

 

 

 

 

Bónuszként: néhány trükk a ráncok csökkentésére

Aludj többet: A kevés alvás következtében több ránc alakul ki, valamint sápadt lesz a bőröd.

Egyél több gyümölcsöt és zöldséget: A gyümölcsök és a zöldségek karotinoidokat tartalmaznak, amely a szép bőr antioxidánsa. Jótékony hatásainak köszönhetően - különösen a gyulladáscsökkentő hatás - egészséges bőrt biztosít számunkra.

 Kerüld a dohányzást: Talán nem meglepő, hogy a dohányzás felgyorsítja az öregedési folyamatokat. A cigarettákban található nikotin összezsugorítja a vérereket és korlátozza a véráramlást. Tehát a több cigi, nagyobb károsodást okoz bőrnek is.

 

 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL