KÖZÉRZET

5 dolog, amit a ráncaid mesélnek az egészségedről

A ránc az öregedési folyamat elkerülhetetlen része. Az idő múlásával a bőr vékonyabbá, szárazabbá és kevésbé rugalmassá válik, csökken a védekező képessége, kialakulnak a ráncok és a szem alatti karikák. Attól függően, hogy néznek ki, a ráncok lehetnek a szépség, a bölcsesség, a tudás és a növekedés jelei egyaránt, de felfedhetnek bizonyos dolgokat az egészségedről is.

 

Sok esetben a ráncok egy-egy potenciális egészségügyi problémára hívatják fel a figyelmet, azonban, ha egyszer azonosítottuk a problémát, találhatunk rá megoldást is. Íme, 6 dolog, amit a ráncok mesélnek az egészségedről:

 

 

 

 

5. Magas vércukorszint

A cukor kötőanyagot tartalmaz, amely támadja a fehérjét a testben, és ez megemelkedett glikációs végtermékeket (AGE) hoz létre. Az AGE kémiailag megtöri a bőr két fontos elemének szerkezetét – az elasztint és kollagént. E két összetevő megtörése növeli a ráncok kialakulását. Ezért is ajánlott a megfelelő gyümölcsfogyasztás, ugyanis néhány gyümölcs, például a gránátalma, jótékony hatással van a bőrre. Továbbá a kutatások kimutatták, hogy a gyümölcsök képesek visszafordítani a bőrkárosodást.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL