KÖZÉRZET

4 figyelmeztető jelzés, hogy éjszaka légzéskimaradásod van – Erre feltétlenül figyelj oda!

Az alvási apnoe egy gyakran előforduló és nagyon komoly alvászavar, mely éjszakai légzéskimaradást okoz. A légutak ismételten elzáródnak, így korlátozzák a tüdőbe jutó levegőt. Az agyban és a testben oxigén hiány lép fel, és légszomjra ébredsz több száz alkalommal az éjszaka folyamán. Az igazság az, hogy sokkal gyakrabban megtörténhet, mint ahányszor észreveszed, a következmények pedig nagyon súlyosak.

A horkolás sokak szerint egyértelmű jele ennek az alvászavarnak, de ez nem teljesen igaz. Az alvási apnoe egyik leggyakoribb tünete a horkolás, de ez nem érint minden horkoló embert. Akkor érdemes súlyosabb problémákra gyanakodni, ha a horkolást hangtalan légzéskimaradás, fulladozó vagy ziháló hangok követik. Habár a túlsúly hatalmas rizikófaktort jelent, vékony embereknél is előfordul. Íme, a figyelmeztető jelzések, melyekre érdemes odafigyelni:

Extrém hangulatingadozás és feledékenység. Ingerlékeny vagy, eseteleg a szokásosnál is feledékenyebb?

A hangulatingadozások, az emlékezés és a koncentrációképesség csökkenése mind-mind az alváshiányra vezethetők vissza, amely az alvási apnoe következménye. Ez negatívan befolyásolja, hogyan emlékezel az apróbb részletekre, mint például, hova parkoltad le az autódat. Rontja a koncentrációképességet az adott feladatokra, emellett érthető módon nyűgös hangulatot okoz, különösen, ha minden éjszaka előfordul.
 

Szólj hozzá Te is !

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL