KÖZÉRZET

4 dolog, amit nem biztosan nem tudtál a félelemről - Fordítsd a javadra!

Gondoltál már úgy a félelemre, hogy tulajdonképpen a túlélésben segít, illetve abban, hogy fejlődhess és képes legyél jobban szeretni? Ha még nem, akkor olvass tovább, mert olyan titkokat tudhatsz most meg erről a mindenki által gyűlölt érzésről, melyekre álmodban sem gondolnál.

 

Amikor megijedünk valamitől, a testünk heves reakciókkal reagál: fáj a mellkasunk, úgy érezzük, mintha megfulladnánk, illetve azt, hogy olyannyira lefagyunk, hogy mozdulni sem bírunk, sőt, még egy segélykiáltás sem jön ki a szánkon. Az elménk megbénul és vele együtt az egész testünk. Ez azért történik, mert az agyunkban található egy mandula nagyságú mirigy, amely dekódolja a veszélyeket, mielőtt észlelni tudnánk őket.

Egy furcsa hang az éjszaka közepén, rejtélyes lépések néhány méterre mögöttünk a kietlen utcán, vagy éppen közvetlen fenyegetés - ezek mind-mind veszélyes helyzetek, melyeket az amygdala (nem tévesztendő össze a mandulákkal, melyek a nyelvcsap mellett vannak) érzékel egy ezred másodperc alatt, és figyelmeztet minket. Íme, 4 dolog, amit jó, ha tudsz a félelemről:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

A félelem ellenszere a szeretet

Ellentétben azzal a hittel, hogy a félelem bátorsággal legyőzhető, az ellenszere valójában a szeretet. És ezt a dolgot a szülő anyák bizonyítják leginkább, akik képesek bármilyen fájdalmat elviselni, hogy megszüljék és megóvják gyermeküket. Szülés alatt és az azt követő időszakban nagy mennyiségű oxitocin (más néven a szeretett hormonja) szabadul fel, mely segít erősíteni az anya és a csecsemő közötti köteléket. Ugyanez a hormon szabadul fel akkor is, amikor szeretkezünk, és segít a stressz szintjének csökkentésében, amely befolyásolhatja a szerelmesek közötti köteléket. Nem utolsó sorban, hogy ha szeretsz valakit, akkor ahhoz is van bátorságod, hogy bármilyen akadályt leküzdj, és semmi sem tart vissza, hogy segíts a szeretteiden – figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy mennyire félsz valójában!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL