Mi is az a laktózérzékenység?
Bár lehetséges, hogy laktózérzékenyként születik valaki, néhányan mégis életük során válnak azzá. Ha például minden reggel müzlit és tejet fogyasztunk, az magyarázatot adhat arra, hogy néhány embernek ez miért okoz sok kellemetlenséget.
Egyszerűen megfogalmazva: a laktóz az a cukor, amely a tejtermékekben előfordul. A laktóz lebontása és megfelelő emésztése érdekében a testünknek segítségre van szüksége egy laktáz nevű enzim formájában. A kor előre haladtával a testünk egyre kevesebb laktázt termel, így egyes emberekben laktóz-intolerancia alakul ki.
Bár sokan gyorsan kizárják a tejtermékeket a táplálkozásukból, negatív hatással lehet ez a tápanyagbevitelükre. A tejtermékek, például a tej, a sajt, a joghurt rendkívül gazdagok kalciumban, B12-vitaminban, magnéziumban, káliumban és cinkben.
Melyek a laktóz intolerancia tünetei?
OLVASS TOVÁBB!
Így működik az igazi finn szauna
Magyarországon rosszul csináljuk....
KÖZÉRZETMaderoterápia vs. nyirokdrenázs: melyik módszer a leginkább megfelelő, testre szabott választás?
A wellness és a méregtelenítés világában két módszer emelkedik ki a számtalan lehetőség közül hatékonyságával az egészség és a...
KÖZÉRZETKilencen haltak meg tengeri teknős fogyasztása után
Zanzibárban újabb 78 ember került kórházba ételmérgezéssel. Köztudott, hogy a veszélyeztetett tengeri teknősök elfogyasztása életve...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK