Mi is az a laktózérzékenység?
Bár lehetséges, hogy laktózérzékenyként születik valaki, néhányan mégis életük során válnak azzá. Ha például minden reggel müzlit és tejet fogyasztunk, az magyarázatot adhat arra, hogy néhány embernek ez miért okoz sok kellemetlenséget.
Egyszerűen megfogalmazva: a laktóz az a cukor, amely a tejtermékekben előfordul. A laktóz lebontása és megfelelő emésztése érdekében a testünknek segítségre van szüksége egy laktáz nevű enzim formájában. A kor előre haladtával a testünk egyre kevesebb laktázt termel, így egyes emberekben laktóz-intolerancia alakul ki.
Bár sokan gyorsan kizárják a tejtermékeket a táplálkozásukból, negatív hatással lehet ez a tápanyagbevitelükre. A tejtermékek, például a tej, a sajt, a joghurt rendkívül gazdagok kalciumban, B12-vitaminban, magnéziumban, káliumban és cinkben.
Melyek a laktóz intolerancia tünetei?
OLVASS TOVÁBB!
Kilencen haltak meg tengeri teknős fogyasztása után
Zanzibárban újabb 78 ember került kórházba ételmérgezéssel. Köztudott, hogy a veszélyeztetett tengeri teknősök elfogyasztása életve...
KÖZÉRZETVigyázat! A testbeszéded megakadályozhatja, hogy jó benyomást kelts
A munkahelyi viselkedésünk tudat alatt sokat elárul rólunk másoknak. Íme, néhány jó tanács a szakértőktől!...
KÖZÉRZETÚj trend a vitaminfúzió
Megérkezett az intravénás egészségfokozó....
Mi az a szendvicspozíció?
Aki középvezetői pozícióban van, annak egyszerre több érdekeltséget is figyelembe kell vennie....
KÖZÉRZETA szezonális allergia
A kellemes tavaszi idő beköszöntével, egyre inkább szeretnénk kiszakadni a téli bezártságból és minél több időt a szabadban, friss ...
KÖZÉRZETBebizonyosodott: tényleg gyógyító hatása van az érintésnek
Az érintés enyhítheti a fájdalmat és a szorongást. Még a rövid érintések is javítják a mentális egészséget....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK