KÖZÉRZET

3 figyelmeztető jel, hogy miért nem érdemes újrahasznosított műanyag palackokat használni

A műanyag palack az egyik leggyakoribb tárolóeszköz manapság, amibe folyadékot töltesz, ám nem is gondolnád, hogy milyen mértékben árthatsz magadnak, amikor újra és újra feltöltöd. Most megmutatjuk, hogy miért ne tedd mindezt.

Milyen fajta műanyag bocsát ki káros vegyi anyagokat?

Bizony, a műanyag palack is kibocsát veszélyes vegyi anyagokat. Figyeld meg a speciális jeleket a palackok alján. Számozott háromszögek jelzik, milyen típusú műanyagból készültek. Van olyan üveg, aminek a jelzése 1 (PET vagy PETE), ami egyszerű használatra alkalmas csupán. Ha levegővel érintkezik, vagy magas hőmérsékleten tárolod, beleértve a napot is, mint hőt, akkor mérgező anyagok kerülhetnek a benne lévő vízbe.

Kerüld azokat a palackokat, amik 3 vagy 7 (PVC és PC) jelöléssel rendelkeznek. Szintén mérgező vegyi anyagokat bocsátanak ki, amik képesek áthatolni az ételbe, és az italba és súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak.

A polietilénből (2 és 4) és polipropilénből (5 és PP) készült palackok többszöri felhasználásra is alkalmasak. Viszonylag biztonságosak, ha csak hideg vízzel töltöd fel őket, és rendszeresen fertőtleníted a palackokat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL