KÖZÉRZET

10 fájdalomtípus, mely közvetlenül az érzelmekhez és a gondolatokhoz kapcsolódik

A pszichoszomatikus szó az elme (psziché) és a test (soma) szavakból tevődik össze. A pszichoszomatikus betegség tehát olyan betegség, amely magába foglalja a test és a lélek betegségeit is. Néhány fizikai betegségről kifejezetten úgy gondolják, hogy különösen súlyosbíthatják a mentális tényezők, például a stressz vagy a szorongás.

(Mielőtt továbbhaladnál, engedj meg egy gyors megjegyzést. Bármilyen komolyabb testi tünetet észlelsz, a megfelelő diagnosztizálás érdekében fordulj szakemberhez).

Ha úgy tartják, hogy minden betegség mentális eredetű, akkor nem logikus arra következtetni, hogy minden betegség egyben fizikai fájdalmat is okoz? Az igazság az, hogy a lelki állapot befolyásolja a fizikai állapotodat, és ez fordítva is ugyanúgy igaz.

A hagyományos orvoslás is elkezdett a pszichoszomatikus irány felé fordulni. A pszichoszomatikus orvoslás egyre inkább teret nyer a pszichiáterek körében is, egyfajta speciális tudományággá vált. Az ilyen speciális orvosnak minősülő doktorok alkotják a „legjobbak legjobbját”, 24 különböző orvosi szakterületről (neurológia, bőrgyógyászat, pszichiátria). Fontos ugyanis megismertetni ezeket a specialitásokat általánosan elismert orvosi és tudományos közösségekkel, hiszen létfontosságú minden közegészségügyi szempontból. A fájdalmat sokszor a mentális vagy érzelmi állapot okozza. Az orvostudomány már kimutatta, hogy a lelki és érzelmi területek aktiválnak bizonyos területeket az agyban, ami pedig fizikai fájdalommal jár. Ez a terület orvosi szaknyelven az elülső insula, és az elülső cinguláris réteg. Így most már bizonyítottan, létezik az agy és a test között fiziológiai kapcsolat.

Most pedig lássuk azt a 10 különböző fájdalmat, amelyek közvetlenül az érzelmekhez és a gondolatokhoz kapcsolódnak. Ha ezzel a tudással felszerelkezel, akkor már könnyebben fogsz megoldást találni a problémáidra, és ebben ez a cikk is a segítségedre lesz. Íme, 10 fájdalom, melyeket az érzelmek és gondolatok is okozhatnak:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

5. Gyomorfájdalom és görcsök

A gyomor az a hely, amire igencsak kihat az aggodalom, a félelmek, és a gondok. Ezeket az érzelmeket többször tapasztalva a gyomrod is megfájdul. Sőt, mint kiderült, a krónikus stressz gyomorfekélyt is okozhat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL