GYERMEK

Retro játékok, amivel még az unokáink is játszani fognak

Szerző:
Szabó Anna
A játékok minden gyermek életében fontos szerepet töltenek be. A legegyszerűbb, legbiztonságosabb módja ez, hogy felfedezzék a világot, és megtapasztalják saját lehetőségeiket, erősségeiket, gyengeségeiket. Felnőttként pedig a mi feladatunk az, hogy minél több olyan helyzetet teremtsünk számukra, hogy ez a felfedezés igazán élménydús legyen.

Milyen szerepet töltenek be a játékok a gyerekek életében?


A játékok nem csupán arra valók, hogy elüsse a gyerek az időt általuk. Jó esetben egy sor dologra hasznosak, például fejlesztik a problémamegoldó képességüket, növelik a kreativitásukat, segítik a szociális készségek fejlődését, emellett megtanítják a szabályok jelentőségét, és még sorolhatnánk a pozitív hatásaikat. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen játék kerül a gyerek kezei közé. Választékból pedig bőven akad, sőt, hova tovább, egyre több különleges játék is kapható a boltok polcain.


A játékok, különösen napjainkban, roppant különbözőek lehetnek. A nagy számok törvénye miatt nagyon gyakran könnyen törhető, semmitmondó tulajdonságok jellemzik a modern játékszereket, függetlenül attól, hogy kislányoknak vagy kisfiúknak tervezték. Ezért aztán nem csoda, hogy a régi világ szellemét tükröző retro játékok sokak kedvencei még napjainkban is. Ezek nagy része már kiállta az idő próbáját, és bizonyították, hogy nem csupán strapabíróak, de még a különböző korok gyerekeinek is le tudják kötni a figyelmét. Aki még nem próbálta ezt a kategóriát, ideje megtenni az első lépéseket!
 

gyermek fajáték retro
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL