GYERMEK

Hogyan szeretne dolgozni a Z generáció?

Szerző:
Szabó Anna
A 30 év alattiak magabiztosak, de elégedetlenek. Egy felmérés feltárta az okokat.

 A Z generációnak többféle előítélettel is meg kell küzdenie a munkaerőpiacon. A 30 év alattiak érzékenyek és túlságosan igényesek - ez csak néhány prekoncepció, ami az idősebb munkavállalók körében uralkodik. De hogyan vélekedik a munkaerőpiac legfiatalabb generációja a helyzetéről? 

Magabiztos és mégis elégedetlen - így foglalható össze a GenZ helyzete. A tanulmány szerint a 30 év alattiak 93 százaléka (!) nem aggódik amiatt, hogy elveszítheti a munkahelyét. A válaszadók szerint ez a munkaerőpiac jelenlegi alakulásának, főleg a szakmunkáshiánynak köszönhető. 

Minden második fiatal el tudja képzelni, hogy munkáltatót váltson

Ugyanakkor a GenZ elégedetlen; a tanulmány szerint minden ötödik 30 év alatti munkavállaló nyilatkozott így. Minden második személy hajlandó lenne munkahelyet váltani. Összehasonlításképpen: a 30 felettiek közt ugyanez az érték 37 százalék. A GenZ tagjainak mindössze 28 százaléka nyilatkozott úgy, hogy maximum két évig szeretne  ajelenlegi munkaadójánál maradni.

Összességében a GenZ egyre inkább elutasítja a hagyományos vállalati kultúrát. Háromból két válaszadó (63 százalék) számára fontos a vonzó vállalati helyszín, 59 százalék pedig a rugalmas munkaidőt értékeli, míg 45 százalékuk tartotta fontosnak, hogy otthonról dolgozhasson. 

 

generáció z generáció munka
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL