GYERMEK

Ha te is egy olyan anya vagy, aki épp a poklot járja, tudd, hogy nem vagy egyedül és nem buktál el

Az anyaság, és úgy egyáltalán szülőnek lenni, zűrös dolog. Az élet egy folyamatos káosz sűrű időbeosztással, kaotikus pillanatokkal és rendetlen gyerekekkel, ezt mindannyian tudjuk. Tele van tökéletlen helyzetekkel, de vagyunk csak a jó dolgokkal törődni, a rosszakon pedig átsiklani. Pedig be kell vallani, hogy a „zűrös” oldal sokkal több tényezőből áll, mint amit fel merünk vállalni.

A rendetlen oldal


Bár rengeteg különböző fajta anya létezik, mindannyian rendelkeznek a saját „kaotikus csomagjukkal”. Persze vannak, akik szó szerinti rendetlenséget hagynak otthon, hiszen az időbeosztás és az élet könnyen keresztbetehet a rendes és takaros háznak, de ez nem az a fajta káosz, amire mi gondolunk.


A rejtett oldal


Amikor a „zűrös” oldalról beszélünk, azokra az anyákra gondolunk, akik ilyen vagy olyan módon azért harcolnak, hogy legalább napi szinten kézben tartsák a dolgaikat. Azok, akik szorongással vagy depresszióval küzdenek, akiknek nehéz a családi életük, vagy nem épp rózsás a múltjuk. Rátok gondolunk.


A való élet


Vannak anyák, mégpedig a való életből vett anyák, akik átéltek már néhány rázós helyzetet (és néhány esetben még mindig benne vannak), de sikerült felállniuk és egyben tartani a családot. Nem állítjuk, hogy akik nem mentek keresztül nehézségeken, kevésbé fantasztikusak, arra próbálunk csak rávilágítani, hogy ez mind, nos, az ÉLET része.

Amit mutatunk

Az igazság az, hogy az élet kusza. Tele van olyan pillanatokkal, amikre nem vagyunk büszkék, vagy amiktől úgy érezzük, gyengék vagyunk, és nem érünk fel a többiekhez. Ezért megpróbáljuk elrejteni ezeket. A szőnyeg alá söpörjük, vagy épp bepalackozzuk őket, nehogy mások, akiket jobbnak tartunk magunknál, megszóljanak minket.

Elrejtjük a hibáinkat


Ezzel csak az a bibi (azt leszámítva, hogy nem önmagunkként élünk), hogy mindenki titkol valamit a nyilvánosság elől. Megvan az anyuka a frissen felrakott sminkkel és a tökéletesen beállított frizurával? Nem láttad, de mielőtt kiszállt a kocsiból, sírásig fajuló vitája volt a gyerekeivel, úgyhogy muszáj volt megigazítania a sminkjét.


Mindenki más


Az emberi természetünk hajlamos arra késztetni minket, hogy folyamatosan a körülöttünk lévőkhöz hasonlítsuk magunkat, ami szívás, és egyúttal nevetséges is. Meg kell tehát állítani. Mindenki azon dolgozik, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából, de képzeld csak el, ha mindenki rájönne, hogy így vagy úgy, de MIND küzdünk az életünkkel, mekkora változást hozna a világszemléletünkben!

Csendben maradni

Amikor így teszünk, csak elnyomjuk az érzelmeinket ahelyett, hogy teljes valójukban megélnénk, ezáltal a helyükre raknánk őket. Az anyák bizonytalanságból hajlamosak minden érzésüket félretéve teljes gőzzel azon dolgozni, hogy túljussanak a napon (elképesztően fantasztikus vagy ezért, csak mondom).


Tévedés

Zűrösnek lenni egyenlő az élettel. Zűrösek vagyunk – MIND azok vagyunk. Akár bevallod, akár nem, van idő annak lenni, hiszen már eleve az vagy. Szeretnél szabadon élni, szabadon a rettegéstől, hogy nem másokhoz hasonlóan élsz? Akkor fogadd el. Zűrös vagy, mint MINDENKI. És mi mind szuper anyukák vagyunk a magunk módján, mert valahányszor kell, felállunk, és elvégezzük azt, ami a feladatunk.

Nem vagy egyedül


Mind azon vagyunk, hogy valahogy túljussunk a napon. Néhánnyal könnyebb megbirkózni, mint a többivel, de azok is sikerülnek. Vannak, amik embert próbálóbbak, de sose felejtsük el, hogy nem számít, a többiek mit látnak belőle, mi a saját normális, kicsit talán kaotikus életünket éljük.


Innen merítesz erőt


Amit valamennyiünknek meg kell érteni, az az, hogy az erő, amivel anyaként végigvisszük a napot, ezekből a kaotikus pillanatokból származik. Egy része annak, amik vagyunk, és olyasvalami, amivel mindenki bír. Nem vagy egyedül – sőt, iszonyú király vagy-, szóval hajrá, anyu. Ragyogj!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL