GYERMEK

6 hiba, amiknek elkövetését a legtöbb szülő megbánja

Minden szülő a lehető legboldogabb életet akarja a gyerekének. Sokan túlórákat, extra munkát is bevállalnak, hogy megvehessék neki az új játékokat, míg mások szigorral próbálják arra nevelni őket, hogy összeszedettek és célorientáltak legyenek, és van, aki szabadságot ad a gyerekének, hogy megtanuljon önállóan dönteni, illetve tanuljon a saját kárán. Minden családnak megvan a maga nevelési módszere, van azonban valami, ami mindannyiukban közös: szeretnék jóvá tenni a hibákat, amiket a múltban elkövettek.

Meg vagyunk róla győződve, hogy egy gyermek életének első évei egy varázslatos időszak, amit igenis élvezned kell, és közben nem felejtheted el, hogy olyan lehetőségeid vannak ilyenkor, amik talán soha többé nem lesznek. Összegyűjtöttük a legjelentősebbeket, amiknek elszalasztását már több ezer szülő bánja.

1. Nem leltek örömet a gyermekkel való kommunikációban

Egy csecsemőből pillanatok alatt öntudattal rendelkező kisemberré cseperedő gyereknek folyamatos kontaktra van szüksége a felnőttekkel. Sőt, a szülőknek is szükségük van a velük való kommunikációra. Igen, kevesebb lesz emiatt a szabadidő, és nincs azzal semmi baj, ha az anya mással foglalja el magát, miközben a gyermeke játszik. Ám ha ez bevett rutinná válik, idővel azon kapod magad, hogy azt kívánod: bárcsak felnőne már a gyerek, és elkezdené a saját életét élni.

Nincs rá mód, hogy visszahozd az elvesztegetett időt, úgyhogy próbálj nem csak fizikailag, hanem mentálisan is közel lenni a csemetédhez. Élvezd az együtt töltött időt.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL