Szabó Anna
Hozzávalók
- 2 db csirkecomb
- 15 dkg bacon
- 3-4 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- majoranna
- 2 db zöldségleveskocka
- 2,5 dl víz
Elkészítés
A combokat vágjuk ketté, a bacont kockázzuk fel, az újhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük fel. Egy serpenyőben süssük szép pirosra a bacon szalonnát, majd szedjük ki a kisült zsírból. Helyezzük bele a zsiradékba a combdarabokat is, és néhány perc alatt mindkét oldalát süssük fehéredésig, majd szintén vegyük ki a zsiradékból.
Tegyük a serpenyőbe a felszeletelt újhagymát, és pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.
Tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött combokat, és a kisütött bacont, majd óvatosan rázogassuk össze a hagymával. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon főzzük félpuhára a combokat. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük puhára.
A tejfölt keverjük simára néhány kanál szafttal, csorgassuk bele a serpenyőbe, óvatosan rázogassuk össze, majd főzzük még pár percig, hogy a szaft egy kicsit besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a bulgurt, szűrjük, és öblítsük le. Egy serpenyőben hevítsünk 1-2 ek olajat, adjuk hozzá az alaposan lecsöpögtetett bulgurt, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük össze.
Tálaláskor szedjük a bulgurt egy tányérra, helyezzük rá a combot, és ízlés szerint kanalazzunk rá a zöldborsós bacon szalonnás szaftból. Köretként kínálhatunk még rizst, vagy kifőtt tésztát, de egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK