Szabó Anna
Hozzávalók
1 kg liszt
1 kocka élesztő
6 dl tej
2 dl kefir
só
Elkészítés
Morzsold el az élesztőt a lisztben és add hozzá a többi hozzávalót. Gyúrd össze alaposan, majd műanyag tálba téve, lefedve tedd a hűtőbe. Nem baj, ha pihen ott 1-2 órát.
Melegítsd elő az olajat és egy kanállal szedj ki belőle nagyjából akkora darabokat, mint egy barack, és kézzel nyújtogasd szét jó vékonyra. A kanál és a kezed legyen olajos, miközben a szaggatást és a nyújtogatást végzed. Fontos a kellő vékonyság is, mert valójában az olajban fog megkelni a tészta, és ha vastagra hagyod, akkor nyers maradhat a belseje.
Tedd a forró olajba és mindkét oldalát süsd át.
A maradék tészta mehet vissza a hűtőbe, jó lesz legközelebb is, ha szükség van rá. 1 hétig is eláll.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK