Hozzávalók:
50 dkg fehér szőlő
15 dkg kék szőlő
3 dl víz vagy must
2 dl hideg tej
1,5 dl tejszín
5 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
csipetnyi só, citromlé, méz ízlés szerint
Elkészítés:
Attól függetlenül, hogy a vizet vagy a mustot választottuk, tegyük fel a tűzre és forraljuk fel. Ezután dobjuk bele a fehérszőlőszemeket. Főzzük tovább, bár nem kell neki sok, elég néhány perc. Egészen addig hagyjuk főni, amíg a héja egy kicsit meg nem repedezik, vagy a színe meg nem változik a szőlőnek. Közben olvasszuk meg a vajat, keverjük el a lisztel, öntsük fel tejjel és állandó kevergetés mellett várjunk, míg besűrűsödik. Amennyiben időközben elkészült a főtt szőlőnk, turmixoljuk le azt, szűrjük át, és keverjük bele az imént elkészített fehérmártásba. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a tejszínt. Ízesítsük citromlével, mézzel és egy csipetnyi sóval, majd ismét forraljuk át. Érdemes várni, míg kihűl, hiszen hidegen az igazi. A kékszőlő szemeivel díszítsük ízlés szerint.
Hozzávalók:
fél kiló szőlő
10 kg dió
1 evőkanál porcukor vagy édesítőszer
1 pohár száraz vörösbor
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a szőlőt, szedjük szemekre. A diót aprítsuk fel, vagy őröljük meg, keverjük el a cukorral. Ha összeállt, megolvadt a cukor, akkor keverjük el a szőlővel. Fedjük le a tálat, és tegyük néhány órára a hűtőbe.
Kifejezetten finom köretként sült csirkéhez.
Hozzávalók (24 cm-es formához):
1 kg szőlő (vegyesen)
4 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. porcukor
1 tk. vaj a kikenéshez
1 bögre cukor
1 bögre darált dió
1 bögre liszt
1 bögre tejszín
1 bögre tej
Elkészítés:
Mossuk meg a szőlőt és keverjük el a vaníliás cukorral. Ezt követően a keverőtálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük tovább. Eközben adagoljuk bele a diót, a tejet és a lisztet. Keverjük simára, ha kész hagyjuk hűtőben állni fél órát. Vajazzuk ki a tortaformát, öntsük bele a tésztát, tegyük rá a szőlőszemeket, hagyjuk, hogy elsüllyedjenek. Nem kell több, mint fél óra és készre is sül.
OLVASS TOVÁBB!
Mennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
GASZTRO5 gyors és egyszerű wokban készült tésztarecept - Keverd, süsd és máris kész!
Tudod, hogyan lehet egyszerű, mégis finom és ízletes ételeket kínálni vacsorára? Próbáld ki ezeket a tésztarecepteket, melyeket wokban...
GASZTROKönnyű és finom torták nyárra
A nagy nyári hőségben egy cseppet sem vágyunk arra, hogy a meleg sütő mellett álljunk a konyhában. Bármennyire csábító is a palacsint...
5 egészséges recept, amitől biztos, hogy imádni fogod a karfiolt
Szereted a karfiolt? Ha nem, akkor most biztos, hogy megszereted, ugyanis egy hihetetlenül egészséges, tápanyagokban gazdag zöldség, csak n...
GASZTROTop 5 mennyei szilvás sütemény - Imádni fogod!
Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet ...
GASZTROA legfinomabb meggyes sütemények - szerintünk
Szeretjük a meggyet, mert savanykás, mert oltja a szomjat, mert egészséges, mert sokoldalúan felhasználható, és mert a belőle készült ...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK