Tészta hozzávalói
- 10 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg búzaliszt
- 3 ek szezámmag
- 1 dl olaj
- 0,5 dl víz
- 1 tk só
- 1 tk sütőpor
Elkészítés
A kukoricalisztet, a búzalisztet, a szezámmagot, a só és a sütőport keverjük alaposan össze, öntsük hozzá az étolajat, és a vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki, és béleljük ki vele a piteformát. A formában lévő tészta tetejére helyezzünk sütőpapírt, majd töltsük fel nehezékkel (pl. bab, rizs). Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes lángon süssük 15 percig. A sütőből kivéve távolítsuk el a sütőpapírral együtt a nehezéket, kenjük le a tésztát felvert, egész tojással, majd tegyük vissza, és süssük még 5 percig. Végül hagyjuk egy kicsit hűlni.
Töltelék hozzávalói
- 1 csomag zöld spárga
- 25 dkg harcsafilé (vagy ízlés szerinti hal, csirkemell)
- 2 dl tejföl
- 4 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- citromlé
A harcsafilét vágjuk kisebb darabokra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csepegtessük meg citromlével, majd keverjük össze, és hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek alaposan átjárják. A spárgát vágjuk kisebb darabokra és enyhén sós vízben főzzük meg. A tejfölt, az egész tojásokat, az ízlés szerinti sót, őrölt borsot, és szerecsendiót kézi habverővel keverjük simára, majd reszeljük hozzá a sajtot és fakanállal alaposan keverjük össze.
Az elősütött pitetésztára tegyük rá a befűszerezett haldarabokat, és a lecsepegtetett spárgaszárakat, majd óvatosan öntsük rá a tejfölös-tojásos-sajtos keveréket. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk. Kínálhatunk hozzá ízlés szerint salátát is. Melegen és hidegen, egyaránt nagyon finom.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK