Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk omlós pitére - Nem csak az édesszájúaké a világ!

Szerző:
Szabó Anna
Csak egy jobb dolog van az édes, gyümölcsös pitéknél, mégpedig az, ha nem édes, hanem sós. Így ugyanis egy levessel komplett ebédet válthatsz ki, és az íze sem utolsó. Isteni omlós piterecepteket hoztunk, melyekből kiderül, melyek a mi kedvenceink.

.

 


 

 

Forrás és fotók: Gizi receptjei

Spárgás újhagymás pite

Hozzávalók a tésztához

- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1 db tojás (nagy)
- 2 ek szezámmag
- 1 mk só

Elkészítés


A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a szezámmagot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal, gyúrjuk össze a tésztát. (Ha szükséges, akkor egy pici hideg vizet adjunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk) Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe piheni.

Töltelék hozzávalói

- 1 kisebb csomag zöld spárga
- 1 cs újhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
- csipet szerecsendió
- 2 db tojás (nagy)
- 1 tk liszt

A tojásokat keverjük simára a liszttel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, majd adjuk hozzá a tejszínt, és szintén keverjük simára. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd ízlés szerint helyezzük rá a spárgát, és az újhagymát. Ezután óvatosan öntsük rá a tejszínes-tojásos keveréket. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük langyosra.

gasztro konyhafortélyok
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL