Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Barackos-vaníliás kuglóf
Hozzávalók
50 dkg liszt
2 dkg puha vaj
2 tojássárgája
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 citrom reszelt héja
egy csipet só
A töltelékhez:
30 dkg barackbefőtt apróra vágva
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
Elkészítés
Készíts kovászt a lisztből, a tejből, az élesztőből és a cukorból, majd langyos helyen hagyd felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálban alaposan morzsold össze, gyúrd össze a kovásszal és jól dolgozd ki a tésztát. Langyos helyen keleszd, nagyjából 20-25 percig.
A töltelékhez forralj fel 3 dl tejet a cukorral, közben a pudingport a maradék tejjel keverd simára, főzd meg a pudingot, majd hagyd kihűlni.
Ha megkelt a tészta, nyújtsd téglalap alakúra, kend rá a pudingot, majd jöhetnek rá a barackok. Tekerd fel és vond körbe vele a kuglófforma közepét. 170 °C-os sütőben 50 perc alatt süsd meg.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK